Nieuwsoverzicht

BINX Smartility gaat nieuwbouw Rijn IJssel realiseren

Technische- en ICT-opleidingen verhuizen naar modern gebouw

Rijn IJssel ondertekende dinsdag 14 januari een samenwerkingsovereenkomst met bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility uit Groenlo voor de realisatie van een nieuw pand op de Velpercampus. Het nieuwe pand biedt onderdak aan de technische en ICT-opleidingen van Rijn IJssel. Het nieuwe pand kan bij de start van schooljaar 2021-2022 door studenten in gebruik worden genomen.

BINX Smartility legt zich toe op realisatie van projecten waarbij de opdracht niet per definitie naar de aanbieder met de laagste prijs gaat, maar er ook wordt gekeken naar de kwaliteit van het bouwproces. Rijn IJssel geeft het bouw- en installatiebedrijf opdracht voor de verdere uitwerking van het ontwerp en de realisatie van de nieuwbouw.

Voorzitter van het college van bestuur van Rijn IJssel, Ben Geerdink: “Dit is een hele mooie stap. We hebben zo’n dertig gebouwen in gebruik en goed nagedacht welke gebouwen we met het oog op de toekomst willen behouden en welke we willen afstoten. Ook hebben we naar nieuwbouw gekeken. De Velpercampus is daar het resultaat van. Ik vind het geweldig voor onze studenten én medewerkers dat we daar met een aantal opleidingen naar toe gaan.”
Vanuit BINX ondertekenden de directeuren Bas Hommelink en Bart Wopereis. “Wij realiseren niet alleen een gebouw, maar leveren tastbare, kwalitatieve prestaties. Zodat onze opdrachtgevers en gebruikers het gebouw naar wens en zónder zorgen gebruiken. Dat doen wij niet op de traditionele manier, maar met slimme technologie, transparante communicatie en proactief onderhoud”, aldus de directie van BINX.

De verwachting is dat BINX in maart 2020 kan starten met de nieuwbouw. Oplevering is gepland eind mei 2021, zodat het na de zomer van 2021 in gebruik kan worden genomen.

Rijn IJssel Open je toekomst