Nieuwsoverzicht

Blije gezichten op de eerste dag in de Witte Villa

Na lang wachten is het zover: Witte Villa op de Arnhemse ENKA-campus is maandag 21 maart officieel in gebruik genomen. De stafdiensten en het college van bestuur van Rijn komen terecht in een modern, vernieuwd en licht gebouw dat volop onderwijs uitstraalt. Dicht bij de studenten, verschillende clusters en natuurlijk de collega’s.

Veel mensen hebben uitgekeken naar de eerste werkdag in Witte Villa. En dat is goed te merken: iedereen stapt deze maandagochtend met een glimlach het gebouw binnen. Het lekkere zonnetje buiten maakt het helemaal af.

De eerste kennismaking
De ooh’s en de aah’s klinken rond half negen al bij de nieuwe hoofdingang. Het is voor iedereen even goed zoeken: waar moet ik heen en waar kan ik aan de slag. De net opgehangen plattegrond is al snel een prettige ontmoetingsplek. Tijdens het zoeken naar de juiste route, wordt er snel even een praatje gemaakt met collega’s die elkaar al een lange tijd niet gezien hebben. Natuurlijk wordt het gebouw op verschillende plekken nog verder aangekleed en afgewerkt, maar de eerste contouren maken enthousiast.

Mooie entree
Een belangrijke rol is weggelegd voor de medewerkers van de receptie. Vanuit hun mooie verhoogde ontvangstbalie staan ze graag iedereen te woord. Vandaag bemannen Daniëlle van der Lande en Gaby Kroon de balie. Daniëlle: “Het is zo’n fijne plek om te zitten. Je hebt goed overzicht en het is lekker ruim en licht. Ik merk dat collega’s en studenten dat erg op prijs stellen. We hebben zo een mooie entree voor ons nieuwe gebouw.”
Collega Gaby bevestigt instemmend: “Wel merk ik dat iedereen nog zoekt naar de juiste plek. Dat is helemaal logisch. Wij wijzen ze graag de weg. Verder krijgen we veel vragen over het gebruik en opladen van Salto. Ook daar kunnen wij mee helpen.”

Blije gezichten
Collega’s zijn erg nieuwsgierig. Bijvoorbeeld HR-medewerker Kelly Rensen. “De eerste kennismaking is prettig. Het is lekker licht en alles oogt strak en modern. Ik ben erg benieuwd naar de werkplekken boven. Verder is het leuk dat je nu echt tussen de studenten zit. Daarvoor werk ik juist in het onderwijs.”
Ook ICT-collega Koen Verberkt heeft er zin in. “Het is goed dat alle afdelingen en een aantal onderwijsclusters bij elkaar zitten. Het gebouw ziet er veelbelovend uit. Alleen moet er nog wel wat gebeuren. Ik ben echt benieuwd hoe het er straks uitziet. Het gebouw groeit echt nog verder!”

Rijn IJssel Open je toekomst