Nieuwsoverzicht

ENKA-campus officieel opgeleverd

Aannemer Binx heeft Witte Villa en Toren formeel opgeleverd aan Rijn IJssel. De bouwwerkzaamheden op de ENKA-campus, het nieuwe kloppende hart van Rijn IJssel, zijn daarmee officieel beëindigd. Om de successen te vieren, zijn bouwpartners onlangs naar de theatershow Goud geweest, in Musis Sacrum.

De campus biedt onderdak aan ongeveer drieduizend studenten, alsmede de ondersteunende stafdiensten van Rijn IJssel. Ook het college van bestuur heeft er zijn intrek genomen. Op het voormalig terrein van AkzoNobel staan nu diverse gebouwen: Tech Plaza (technische- en ict-opleidingen), Paviljoen (de Internationale Schakelklas), Toren (creatieve opleidingen) en Witte Villa (creatieve opleidingen en stafdiensten). Later wordt Loods nog in gebruik genomen.

Ontwerpers, bouwers, projectleiders en anderen die bij de bouw waren betrokken, woonden – als bedankje – op uitnodiging van Rijn IJssel een voorstelling bij van studenten Creatieve Industrie. Goud is een wervelende, kleurrijke en muzikale show, die over de geschiedenis van de ENKA-campus gaat. Studenten van Vakschool Wageningen ontvingen de gasten met zelfgemaakte hapjes.

“Daar hebben we het voor gedaan”
De genodigden toonden zich afloop vol lof over het hoge niveau van de show en de samenwerking tussen de opleidingen. Een van de bouwpartners: “Mooi om te zien waar we deze projecten voor hebben gedaan. Voor jonge mensen met heel veel talent. Dat is echt ongelooflijk fijn en motiverend.”

Foto: Arjan Veltmaat (links, Rijn IJssel) en André Guis (Binx) ondertekenen de opleveringsaktes.

Rijn IJssel Open je toekomst