Nieuwsoverzicht

Innovatieve horecavoorzieningen

Bij het uitdenken en bouwen van een nieuwe onderwijscampus komt veel kijken. Zeker als het motto is: ‘een fijne plek waar je wilt zijn in plaats van een plek waar je moet zijn’. Een inspirerende leeromgeving waar de hele dag reuring is. Een belangrijke randvoorwaarde hiervoor is goede en uitnodigende horeca.

De spiksplinternieuwe Velpercampus van Rijn IJssel opent begin 2022. Op de campus is het straks fijn om te leren, te studeren en elkaar te ontmoeten. Goede en diverse horeca draagt hieraan bij. In ieder gebouw komt een andere vorm van horeca. Dit om te voldoen aan de wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen: studenten, docenten, buurtbewoners en bezoekers.

Unieke kans
Over de functie van de horeca op de campus is goed nagedacht. Er is straks de hele dag en in de avond bedrijvigheid. “Dat vraagt om andere vormen van horeca dan we voorheen op de losse locaties aanboden”, vertelt teamleider Facilitaire Services Janine Kemperman. “Er zijn straks wekelijks 3.300 studenten en ruim 500 medewerkers op de campus actief. De studenten en docenten gaan straks veel meer mixen. Technische en zeer creatieve studenten zitten straks naast elkaar. Extra leuk is ook dat het bedrijfsleven en de buurtbewoners van de horeca op de campus gebruik kunnen gaan maken. Dit sluit perfect aan bij de vernieuwende manier van onderwijs geven en beleven waar Rijn IJssel voor staat.”

Gezamenlijk eten en drinken
Samen eten en drinken zorgt voor sfeer, gezelligheid en verbondenheid. Het brengt mensen van diverse achtergronden samen. Janine gaat enthousiast verder: “Deze mooie gedachte geven we een extra boost met de verschillende horecapunten en bijpassend design. Het is zo bedacht en uitgewerkt dat het alle doelgroepen en hun wensen aanspreekt.”

“Het design, de locatie en faciliteiten zorgen samen met de inrichting en het aanbod voor de gewenste diversiteit. Hierin hebben we de wensen van de medewerkers en studenten onderzocht en uitgebreid meegenomen. Het is straks aan de nieuwe cateraar om hier heel gericht verdere invulling aan te geven met het assortiment en prijsstelling.”

Verschillende horecapunten
De volgende horeca komt straks op de Velpercampus. “In Tech Plaza komt een hip lunchcafé. In deze brasserie-achtige setting kun je lekker lunchen, bijpraten of een informele meeting houden. Hier koop je snel een snack of een maaltijd to go.”
“In de Witte Villa komt het restaurant met de centrale keuken. Hiermee is het dé plek voor een lekkere warme maaltijd. Bijvoorbeeld als je ’s avonds nog les hebt of overwerkt. Bij de entree van de Witte Villa komt de Espressobar. Hier kun je een luxe koffie halen met iets lekkers erbij. Je drinkt je koffie op in het gezellig ingerichte restaurant, op je werkplek of je neemt hem mee naar buiten terwijl je heerlijk in het gras zit. En dan is er ook nog het Paviljoen. In dit gebouw vind je een verse lunch- en snackvoorziening in de vorm van een moderne automatenwand. Ideaal voor een lunch of snack to go.”

Leerwerkbedrijf
Rijn IJssel heeft verschillende horeca-opleidingen, zoals bakkerij, horeca en facilitaire dienstverlening. Deze studenten kunnen straks ook stagelopen op de campus. Janine: “Hiervoor komt er een apart leerwerkbedrijf. Het is belangrijk dat onze studenten ook bij ons stage kunnen lopen. Grote kans dat je straks door een van onze studenten bediend wordt. Of dat de soep die de directeur eet, bereid is door studenten. En dat het bijbehorende brood gebakken is door de bakkers in opleiding van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.”

Ontmoetingsplek
De campus is een ontmoetingsplek voor iedereen, dus ook voor de buurtbewoners en het lokale bedrijfsleven. “We willen dat onze horeca en de campus zo leuk en uitnodigend zijn dat ook buurtbewoners bij ons een kop koffie komen drinken. En dat externe partijen er komen lunchen, overleggen of vergaderen. In gesprekken met de buurt is ook de horeca aan bod gekomen. De eerste reacties waren enthousiast!”

De horecaplannen worden nu echt concreet gemaakt. “De interieurarchitect is aan het tekenen, de technische installaties van de keukens worden besteld en de bouw is in volle gang. Na de zomervakantie van 2021 komen de eerste studenten en vanaf 2022 is de campus echt ‘on track’, met daarin een mooie rol voor de horeca weggelegd!”

Rijn IJssel Open je toekomst