Nieuwsoverzicht

Gemeente Arnhem akkoord met verkoop locaties

Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem is akkoord met de verkoop van de Rijn IJssel-locaties Thorbeckestraat, Veluwestraat en Zijpendaalseweg. Deze gebouwen maken plaats voor in totaal ongeveer driehonderd woningen. Minimaal negentig daarvan zijn sociale huurwoningen.

Rijn IJssel stoot de locaties af als onderdeel van het Masterplan Huisvesting, waarbij onder meer de ENKA-campus is betrokken. Sinds duidelijk was dat afscheid werd genomen van de locaties, zijn buurtbewoners actief betrokken in het proces onder de noemer ‘Goede Buur. Dit tot tevredenheid van de gemeente én omwonenden zelf.

Kroon op twee jaar werk
“We zijn hier heel blij mee. Dit is de kroon op twee jaar werk van een groot team, inclusief omwonenden en gemeente”, reageert directeur projecten Michiel Akkersdijk. “Dit is een mooi slotakkoord van een prachtig project.”

De gemeente is op haar beurt ook tevreden met Rijn IJssel, zegt verantwoordelijk wethouder Cathelijne Bouwkamp: “De gesprekken die Rijn IJssel met de buurt heeft gehad, zijn een mooi voorbeeld van hoe we werken volgens de nieuwe Omgevingswet. Door omwonenden vroeg bij de plannen te betrekken ontstaat er veel draagvlak.” De Omgevingswet gaat naar verwachting 1 januari 2022 in.

Nu het Arnhemse college de kaders heeft vastgesteld, kan Rijn IJssel op zoek naar kopers voor de afzonderlijke locaties. Na de gunning kunnen de ontwikkelaars met de uitwerking van de woningbouwplannen starten, in samenspraak met gemeente en omwonenden.

Meer informatie
Meer weten over het besluit? Lees hier de raadsbrief.

Rijn IJssel Open je toekomst