Nieuwsoverzicht

Locatie Zijpendaalseweg maakt plaats voor wonen in het groen

Afwisselend, duurzaam en passend bij de omgeving. Dat gaan kenmerken worden van de appartementen die op de plek komen van de huidige Rijn IJssel-locatie aan de Arnhemse Zijpendaalseweg. Een koopovereenkomst hiertoe is vandaag ondertekend door Rijn IJssel en de combinatie Ter Steege Bouw Vastgoed en Rots Bouw.

De precieze plannen van de kopende partijen zijn nog in een pril stadium. Wel staat vast dat het project uit tientallen woonruimten bovenop een parkeervoorziening bestaat. Er komt een variëteit aan appartementen en er wordt extra aandacht besteed aan de architectuur. “Het is een van de mooiste plekken van Arnhem”, licht directeur Gijs Takkenkamp van Ter Steege Bouw Vastgoed toe. “De woningen moeten natuurlijk passen bij de groene omgeving.”

Vertrekken als goede buur
De verkoop volgt op een intensief traject van Rijn IJssel met omwonenden. Zij zijn actief betrokken bij de toekomstplannen van het terrein, dat aan de rand van het woongebied ‘Gulden Bodem’ ligt. Vertrekken als ‘Goede Buur’ was hier – evenals bij de andere herhuisvestingsoperaties van Rijn IJssel – een belangrijke doelstelling. “Wij hebben jarenlang deel uitgemaakt van deze buurt. Daarom vinden wij het niet meer dan logisch op een goede manier te vertrekken”, vertelt directeur projecten Michiel Akkersdijk. “Zo zijn we uitgebreid met buurtbewoners in gesprek gegaan en hebben we belanghebbenden bij de plannen betrokken vóórdat we het verkooptraject zijn ingegaan.”

Ontwikkelkader Woonpark Guldenbodem
Het proces met omwonenden heeft ruim een jaar geduurd en geresulteerd in het ontwikkelkader Woonpark Guldenbodem. Hierin staan randvoorwaarden die met de buurt en de gemeente zijn vastgesteld. “Dit kader vormt de leidraad voor onze verdere planontwikkeling en het overleg met de gemeente Arnhem dat we snel na de vakantie opstarten”, aldus Takkenkamp. “Rijn IJssel heeft bovendien al een mooie start gemaakt met de participatie van de buurt. Daar zijn we blij mee en die participatie met de omgeving zetten we bij de verdere uitwerking van het plan uiteraard voort.”

Unieke locatie
Directeur Egbert Jan Rots van Rots Bouw had zijn oog jaren geleden al laten vallen op het bijzondere pand aan de Zijpendaalseweg. “Ik heb Michiel Akkersdijk ooit gezegd: als deze locatie op de markt komt, dan wil ik het kopen. Hij zei dat ik achteraan in de rij moest aansluiten, omdat iedereen het wil hebben. Begrijpelijk. Het pand ligt op een van de mooiste plekken van Arnhem. Er zijn weinig locaties die zo uniek gelegen zijn. Op zichzelf, maar toch vlakbij de stad. Midden in het groen. We zijn heel blij dat we Arnhem met dit project nóg een stukje mooier gaan maken.”

ENKA-campus
Rijn IJssel gebruikt de opbrengst van de verkoop voor het verder realiseren van de ENKA-campus aan de Tivolilaan in Arnhem, het nieuwe kloppende hart van de onderwijsinstelling. Sinds vorig jaar maken de opleidingen voor Techniek & ICT, Kansrijk Techniek, Creatieve Industrie en de Internationale Schakelklas stapsgewijs de overgang naar de campus. Ook de stafdiensten en het college van bestuur krijgen onderdak op het terrein.

Verkoop
De verkoop van de locatie aan de Zijpendaalseweg is namens Rijn IJssel gestructureerd door BMV Bedrijfsmakelaars (voorheen Strijbosch Thunnissen), partner in Dynamis, in samenwerking met Nysingh advocaten – notarissen N.V. en SAB, adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling.

Op de foto vlnr: Hans ter Steege (algemeen directeur Ter Steege Vastgoed), Ben Geerdink (voorzitter van het college van bestuur van Rijn IJssel), Egbert-Jan Rots (directeur Rots Bouw).

Rijn IJssel Open je toekomst