Nieuwsoverzicht

Voormalig schoolgebouw wordt studentencomplex

De voormalige locatie van Rijn IJssel aan de Marijkeweg 20 in Wageningen is verkocht aan Plegt-Vos. Het landelijk werkend familiebouwbedrijf wil op de locatie ongeveer 350 studentenwoningen gaan realiseren. Rijn IJssel gebruikt de opbrengst van het pand voor het realiseren van de Velpercampus aan de Velperweg in Arnhem.

De verkoop is namens Rijn IJssel gestructureerd door BMV (voorheen Strijbosch Thunnissen) Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, in samenwerking met Nysingh advocaten-notarissen N.V. en SAB adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling.

De locatie, waar tot voor kort Rijn IJssel Vakschool Wageningen was gevestigd, wordt in de loop van april formeel overgedragen bij de notaris. De vakschool heeft onlangs met de opleidingen Horeca & Bakkerij, Facilitair en Toerisme zijn intrek genomen in het pand aan de overzijde van de Marijkeweg, nummer 5. De vakschool had daar al een vestiging. Om zo duurzaam mogelijk te werken, is het oude pand verbouwd en de nieuwbouw geïntegreerd in het bestaande gebouw. De lesomgeving is volledig geïntegreerd in de praktijk. Dat betekent voor de studenten die straks aan de overkant komen te wonen, dat zij gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de school. Ze kunnen daar dan voor ontbijt, lunch en diner terecht.

Rijn IJssel Open je toekomst