Nieuwsoverzicht

Klaar voor de onderwijstoekomst

Een vernieuwd gebouw dat inspireert, uitdaagt en klaar is voor de onderwijstoekomst. Dat is de nieuwe realiteit in het Rijn IJssel-gebouw aan de Arnhemse Kronenburgsingel. Het is de thuishaven van de opleidingen Zorg & Welzijn.

Het leeuwendeel van een grootscheepse verbouwing is inmiddels afgerond. Een officiële, feestelijke opening laat vanwege de coronamaatregelen nog even op zich wachten, maar de eerste studenten en docenten hebben inmiddels kennisgemaakt met hun vernieuwde onderkomen.

Als gevolg van de pandemie is een ‘nieuwe werkelijkheid’ ontstaan. Ook aan de Kronenburgsingel. Zo komen er meer ruimtes om digitaal les te geven en zijn de lokalen aangepast. Daarnaast is gezorgd voor een aangepaste aankleding en speciale signing, zoals gemarkeerde looproutes. Hiermee wordt tot de zomervakantie proefgedraaid.

Gebouw om te ontdekken
Het gebouw is totaal ingericht op het nieuwe mbo. Een plek waar studenten het heft in handen kunnen nemen, om te leren en te ontdekken. Hoe hoger je in het gebouw komt, hoe rustiger het is. Beneden in het atrium en omgeving heerst de reuring van de praktijk. Er is volop bedrijvigheid. Je treft er onder meer het theater en het zogenoemde crealokaal aan. Dat is een plek voor het uitvoeren van praktijkopdrachten, op een door de student gewenst moment.

De eerste etage is geschikt voor lessen, zelf werken en overleg met docenten. Naast instructielokalen en het skills-lab zijn er studienissen, break-outrooms en open, lichte ruimtes om te werken of te overleggen. Op de bovenste etage is plek om rustig te werken en studeren. Studenten werken er geconcentreerd aan opdrachten. Verder zit er het medewerkersgebied.

Bekijk hier een korte rondleiding door het vernieuwde gebouw:

Studentgericht
Openheid en transparantie staan centraal op de Kronenburgsingel. De locatie biedt alle ruimte aan het RIJk Onderwijs-concept. Door de opbouw en kleinschaligheid voel je je er als student veilig en gezien. Er is een ‘healing environment’ gecreëerd met veel planten, hout en andere natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een prettige en relaxte onderwijsomgeving. Met onder meer zonnepanelen op het dak en diverse andere duurzame elementen is ook gedacht aan het klimaat.

De studenten zijn volop betrokken bij de laatste fasen van inrichten en aankleding. Er wordt gekeken naar hun nieuwe leerwensen als gevolg van de coronacrisis. Verder krijgen ze een stem bij de aankleding, het ontwerp van visuals en muurtekeningen. Het zijn de puntjes op i van een locatie die klaar is voor de onderwijstoekomst.

Rijn IJssel Open je toekomst