Ons onderwijs

Wij bereiden onze studenten voor op een samenleving die in beweging is. We willen dat ze een diploma halen. En dat ‘onze’ diploma’s in de toekomst hun waarde bewijzen. Daarom investeren we volop in het moderniseren van onze onderwijslocaties. We bouwen, verbouwen, renoveren én verduurzamen. We voegen locaties samen. Van sommige gebouwen nemen we afscheid, maar er komen ook nieuwe bij. Op deze website lees je hier alles over.

Moderniseren

We moderniseren onze onderwijslocaties om kwalitatief hoogstaande leeromgevingen te bieden, die onze studenten en medewerkers inspireren, uitdagen en verbinden.

Dit kenmerkt de nieuwe locaties van Rijn IJssel:

 • Modern ingerichte, open en transparante theorie- en praktijkruimten, voorzien van eigentijdse leermiddelen, om kennis en vaardigheden op te doen.
 • Speciale zones voor ontmoeten, samenwerken en individueel leren en werken.
 • Comfortabele studie- en horecaruimtes.
 • Uitstekende faciliteiten en ‘in-house’-dienstverlening.
 • Duurzame energievoorzieningen en energiebesparende oplossingen.

Kortom, leeromgevingen waar je als student anderen ontmoet, kennis deelt en op nieuwe ideeën komt. Waar je een vak leert én over de grenzen van je vak heen kijkt. Zodat je jezelf optimaal voorbereidt op jouw toekomst.

Welke opleidingen biedt Rijn IJssel?

In totaal biedt Rijn IJssel meer dan 150 opleidingen aan. Er zijn zes onderwijsclusters op mbo-niveau 2, 3 en 4:

 • CIOS & Veiligheid
 • Creatieve Industrie
 • Economie & Uiterlijke Verzorging
 • Techniek & ICT
 • Vakschool Wageningen
 • Zorg & Welzijn

Het cluster ‘Entree & Maatwerk’ biedt bovendien opleidingen op mbo-niveau 1, volwassenenonderwijs én maatwerktrainingen en -cursussen voor bedrijven.

Waarom kiezen voor Rijn IJssel?

Met ‘RIJk Onderwijs’ biedt Rijn IJssel een moderne vorm van onderwijs aan. Als student werk je in je eigen tempo, steeds in periodes (leereenheden) van vijf weken. Je hebt een eigen loopbaancoach. Jouw ontwikkeling staat centraal: je kunt versnellen en vertragen en waar gewenst krijg je extra ondersteuning of extra uitdaging. De individuele route blijft bij ons in beeld. Jouw loopbaancoach besteedt aandacht aan de studievoortgang, de professionele ontwikkeling en de loopbaanontwikkeling.
Aan het einde van een leereenheid rond je een praktijkgerichte opdracht af. Zo weet je precies waarvoor je leert en weet je steeds waar je staat. Terwijl je een leereenheid van vijf weken volgt, coachen onze docenten je. Je kunt je vragen kwijt en je krijgt voortdurend feedback en feedforward van je loopbaancoach, een vakexpert, een praktijkbegeleider én van je medestudenten.

Digitale omgeving

Je wilt leren op een manier die bij je past. Daarom zijn onze leermiddelen afgestemd op jouw wereld. Naast studieboeken maak je gebruik van een eigen digitale omgeving. Hierin vind je onder andere instructiefilmpjes, apps en online colleges. Ook vind je online alles over je studievoortgang. We bieden je op het juiste moment de juiste onderwijsmiddelen aan, wanneer jij daar behoefte aan hebt, 24/7.

Persoonlijke aandacht

We willen je graag leren kennen en hebben aandacht voor je motivatie en toekomstperspectief. Daar gaan we gedurende de hele opleiding mee door. Jij bepaalt je koers. Wij zijn jouw kompas.

Open je toekomst

Met onze persoonlijke benadering, een eigentijdse leeromgeving en een moderne vorm van onderwijs, open jij je toekomst.

Rijn IJssel Open je toekomst