Over Rijn IJssel

Alles in huis om échte vakmensen op te leiden

Met ruim 13.500 studenten en zo’n 1500 medewerkers is Rijn IJssel de grootste school voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie in Gelderland.
Na voltooiing van ons Masterplan Huisvesting beschikken we over 18 moderne locaties. Hierdoor ervaren onze studenten altijd een relatief kleinschalige en veilige leeromgeving. Alle locaties zijn energiezuinig, ingericht voor maximaal werk- en verblijfscomfort en voorzien van eigentijdse leermiddelen.

Wij leiden échte vakmensen op

Rijn IJssel leidt échte vakmensen op. Het is onze maatschappelijke opdracht om studenten duurzaam op te leiden: voor een plek op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt én voor actieve deelname aan de samenleving. Wij delen de interesse die studenten voor een vak hebben en helpen die te ontdekken, zodat studenten goed voorbereid hun toekomst tegemoet gaan.

Leren in de praktijk

Studenten leren bij ons een vak. Niet alleen in de schoolbanken, maar ook in de praktijk. Samen met werkgevers in de regio zorgen we ervoor dat studenten zich ontwikkelen volgens de laatste inzichten in een beroep. Naast vakvaardigheden stellen we ook de vorming als persoon centraal.
Wie verder wil leren, kan doorstromen naar een vervolgopleiding. Binnen het mbo of in het hbo. Ook bieden we onderwijs op maat voor volwassenen, samen met het bedrijfsleven en andere opdrachtgevers. Hierbij staat een leven lang ontwikkelen centraal.

Kortom, wie aan Rijn IJssel is afgestudeerd, is klaar om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan, vindt ontwikkelen vanzelfsprekend en weet zijn weg in de samenleving te vinden.

Rijn IJssel Open je toekomst