Nieuwsoverzicht

De eerste paal voor Velpercampus is een feit

Vandaag is met het boren van de eerste paal het startsein gegeven voor de Velpercampus in Arnhem. Op deze campus biedt Rijn IJssel straks onderwijs aan studenten van Techniek & ICT, Creatieve Industrie en de Internationale Schakelklas.

De voorzitter van het college van bestuur, Ben Geerdink: “Dit is een prachtig moment voor Rijn IJssel. Deze paal wordt geboord voor het gebouw Tech Plaza, waar straks alle studenten van techniek, ICT en laboratorium gehuisvest worden. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw in mei volgend jaar opgeleverd en kunnen de studenten er na de zomer van 2021 intrekken.”

Het heuglijke feit werd slechts in zeer beperkte kring gevierd, vanwege het coronavirus. Naast Ben Geerdink was hoofduitvoerder Bart van den Berg van bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility uit Groenlo aanwezig om het glas te heffen. Van den Berg: “Het is een prachtig project dat we mogen uitvoeren, onder meer omdat het twee disciplines betreft. Deels renoveren we een bestaand pand en maken dat geschikt voor het onderwijs van Rijn IJssel. Daarnaast vindt er nieuwbouw plaats. Wat het voor ons extra bijzonder maakt, is dat we bouwen aan een project waar straks de vakmensen worden opgeleid die wij weer nodig hebben.”

Het boren van de eerste paal voor Tech Plaza is de eerste stap in het project Velpercampus. Het voormalige Akzo-terrein, gelegen aan de Velperweg in Arnhem, is sinds 2012 eigendom van PingProperties. Het industrieterrein beslaat 13,1 hectare met circa 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen. Tot voor kort had het gebied alleen een werkfunctie. Door de komst van Rijn IJssel wordt onderwijs toegevoegd. Naast Tech Plaza heeft Rijn IJssel op de campus straks een gebouw voor de studenten van de Internationale Schakelklas, trekken studenten van het cluster Creatieve Industrie in de hoge toren op het terrein en in het naastgelegen witte gebouw, waar straks ook alle medewerkers van de stafdiensten en het college van bestuur van Rijn IJssel zullen intrekken.

Geerdink: “Dit is een hele mooie stap. We hebben nu meer dan twintig gebouwen in gebruik en hebben goed nagedacht welke gebouwen we met het oog op de toekomst willen behouden en welke we willen afstoten. Ook hebben we naar nieuwbouw gekeken. De Velpercampus is daar het resultaat van. Ik vind het geweldig voor onze studenten én medewerkers dat we daar met een aantal opleidingen naar toe gaan.”

Op de foto: Ben Geerdink (r) en Bart van den Berg (l) toosten op het boren van de eerste paal van het gebouw Tech Plaza

Volg hier de bouw via de webcam.

Rijn IJssel Open je toekomst