Nieuwsoverzicht

Confetti en champagne bij opening ENKA-campus

Confetti en champagne bij opening ENKA-campus

De confetti schoot donderdagmiddag door de lucht op de Arnhemse ENKA-campus. Dat gebeurde aan het eind van de officiële opening van het terrein, waar drieduizend studenten en medewerkers van Rijn IJssel een nieuw onderkomen hebben gekregen. Bij de opening waren zo’n tweehonderd genodigden aanwezig. Zij hieven met elkaar het glas op de toekomst.

De campus is het pronkstuk van een jarenlang project van Rijn IJssel, ‘bouwen aan de toekomst’. Dit is ruim zes jaar geleden gestart om het mbo-onderwijs verder te moderniseren en studenten op te leiden met de nieuwste technieken en faciliteiten. De ENKA-campus is het nieuwe kloppende hart van Rijn IJssel. Naast een deel van de in totaal ruim twaalfduizend studenten hebben ook de stafdiensten van de organisatie een plek gekregen op het voormalige terrein van AkzoNobel.

Mbo-ambassadeur
De officiële opening, waarbij bestuursvoorzitter Ben Geerdink wegens privéomstandigheden helaas verstek moest laten gaan, bestond uit een combinatie van interviews, filmpjes en dans. Sluitstuk vormde een optreden van studenten Urban Dance, die dansend in de buitenlucht hun beste moves ten tonele brachten. Het was vervolgens aan drie studenten, onder wie Rijn IJssel-ambassadeur Zoë Heeg, om met een druk op een rode knop de confetti de lucht in te laten knallen.

Rijn IJssel Open je toekomst